skyvedører schuco

Skyvedører

Lysere rom som strekker seg ut i naturen

Elegante skyvedører i aluminium

Nyt utsikten og lyset. Nyt flytende overganger mellom ute og inne. Vinterhagen går i ett med hagen – balkong og terrasse utvider stuen. Aluminium er et materiale som på grunn av sin stabilitet kan tilby skyvedører med slanke profiler og store glassflater. Dette gir maksimal transparens og lysinnfall. Hvem drømmer ikke om å kunne utvide stuen, kjøkkenet eller andre rom med et par raske grep? For innendørs bruk tilbyr Schüco uisolerte skyvedører. Begge systemene er designet for å kunne sømløst kombineres med hverandre.

Våre skyvedører finnes i mange isoleringsgrader tilpasset dine behov og har et stilrent formspråk som harmoniserer med de fleste hustyper.

Det finnes et spekter av muligheter innenfor vårt skyvedørsområde. Du kan selv definere hvilke faktorer som er viktige for deg i forhold til design, energieffektivitet, innbruddssikkerhet og komfort.

Lettbetjent, lydløs og energieffektiv

Skyvedører i aluminium gir lyse rom, lar deg nyte den vakre utsikten og setter særpreg. Den plassbesparende utformingen gir ny romslig planløsning med ekstra bokvalitet. Alle folde- og skyveelemeter overbeviser med lett og enkel håndtering. Så den er ideell for universell bruk i private hus.

  • Lett materiale
  • Smale profilbredder
  • Optimal lydisolering

For teknisk informasjon last ned katalogen

PDF, 2.3 MB

Kontakt oss

Egenskaper - Dette gjør våre vinterhager for deg

Spar energi enkelt

Om vinteren holder kulda seg ute. Om sommeren: varmen. Skyvedører fra Schüco har varmeisolering opp til passivhus-nivå og gir dermed til enhver tid et behagelig inneklima. Noe som gir god samvittighet når huset må varmes opp. Og som gir lite air-condition bruk i varmt vær. Kort sagt, for ansvarlig bruk av energi.

Energisparing er ikke bare å gjøre noe for miljøet, men også for å spare penger – og det er med tanke på de raskt stigende energikostnadene, i tråd med ønskene til huseieren.

Skyve- og foldedører må oppfylle høye krav til varmeisolasjon – spesielt når det er ønske om store elementer. Det betyr høy komfort med et behagelig, konstant inneklima samtidig som man sparer verdifull energi og unngår høye kostnader. Og ikke bare på kalde dager, men også om sommeren. Fordi varmen blir stengt ute og man kan redusere bruken av air-condition betraktelig.

Optimal komfort og overlegen energibesparelse og dermed – en perfekt kombinasjon.

Schüco heveskyvedør ASS 70.HI

Den høyisolerte heve-skyvedøren er tilpasset vårt nordiske klima. Ved å ”løfte” skyvedøren minsker friksjonen og det blir lett å dra døren til siden. I åpen tilstand senker du ned døren der du ønsker å plassere den og unngår samtidig at små barnefingre kommer i klem. Skyvedøren kan tilbys helt ned på passivhusnivå med U-verdi ned til 0,80 W/m2K.

Skyvedøren har god slagregntetthet, utmerket lydisolering og innbruddssikkerhet opp til klasse RC2/(WK2). Siden dørbladene glir på innsiden av hverandre, tar skyvedøren ingen plass hverken innenfor eller utenfor døråpningen.

For mer teknisk informasjon, last ned produktdatabladet
PDF, 859 KB

Lukk farer enkelt ute

Skyvedører von Schüco oppfyller nesten alle ønsker innen funksjonalitet, komfort og design - og yter dermed også høye sikkerhetskrav rettferdighet.

En konkret fordel er en økt innbruddsikkerhet, som kommer av den høye materialstabiliteten til aluminiumsprofilene. Her er, avhengig av utstyrsvariantene på skyvedørsystemet, en klassifisering av innbruddshemming opp til motstandsklasse 2 (RC2) mulig.

Også for motoriserte skyveelementer står et passende sikkerhetssystem klart: Schüco e-Slide har en pålitelig klembeskyttelse via intelligent programvare. Denne kjører døren tilbake umiddelbart hvis den støter på en hindring som f.eks: en person eller en ting. Per valgfri infrarød sensor kan et slikt hinder til og med oppdages før berøring.

Overvåkning av åpning og lukking

Og i tilfelle du vil være helt sikker: tilbyr Schüco på forespørsel en integrert overvåkning av åpning og lukking med tilbakemeldefunksjon for elektronisk låsekontroll når du forlater huset.

I tillegg har dette overvåkningssystemet også et grensesnitt for integrering i bygningsautomasjonen, og det kan i tillegg kombineres med alarmanlegget. Slik kan sikkerheten i hjem og familie økes ganske individuelt.

Med Schüco går det ganske automatisk

Økt komfort gjennom byggautomasjon. Lillefingeren er nok til å åpne eller lukke store dører. Et blikk er nok til å se at alle dører er lukket. Og en telefon til din Schüco-Partner holder for å øke boligkvaliteten med Schüco skyvesystemer ytterligere.

Schüco E-Slide - Enkel betjening med et knappetrykk

Jo letter heve-skyvedøren er å bevege, jo bedre er det å leve med den. Derfor har Schüco utviklet e-slide-teknologien. Med den kan rammevekter på opp til 250 kg eller elementer på 3 gange 3 meter automatisk, beveges veldig stille og raskt. Spesielt barn, eldre og funksjonshemmede vil sette pris på det. Den skjulte e-slide automatikken betjenes via et tastatur på rammen, en bryter eller – sentralt integrert i bygningsautomasjonen. Høres det komplisert ut? Det er så enkelt, at feil bruk praktisk talt ikke forekommer.
Schüco e-slide fins helautomatisk for skyve- og heve-skyvedører. Takket være en „intelligent“ programvare har e-slide-motoren en integrert klembeskyttelse.

Energi via automasjon

Det automatisk styrte bygningskallet er en oppgave for framtiden. Mange funksjoner som ventilasjon, regulering av inneklimaet, skyggelegging, sikkerhet og energiproduksjon må tilpasses hverandre, for å optimalisere energiforbruket. Dette sikres ved automatiske åpning og lukkingssystemer for skyvedører, som styrer naturlige ventilasjonsykluser, samt sol- og dagslysavhengige skyggeleggingssystemer, som ideelt er forbundet med innvendig belysning, oppvarming og klimaanlegg.
Sentralt styrte vinduer og dører tjener på den ene siden til energigjenvinning, på den andre siden kan en bygning kjøles ned med en kontrollert åpning om natten. Å knytte alle aktive elementer i et bygningskall sammen elektronisk og styre dem automatisk er et uttalt mål for Schüco. Slik er det mulig å utnytte hele energipotensialet i bygningskallet. For moderniseringen av et bygg er det fjernstyrte Schüco Wireless Control systemet egnet, som gjør det mulig å automatisere uten ledninger. Med styring via nettbrett og smarttelefoner som iPad, iPhone, Blackberry o.l. åpnes nye muligheter for solskjerming, blendingsskjerming, lys- og klimaregulering.

Individuelt for ditt hjem

Synlig individualitet ved første øyekast. Schüco gir deg muligheten til å kombinere form, funksjon, farge og teknikk etter eget ønske på din skyvedør - og få den til å harmonere fint med dine vinduer. Slik viser hver bygning en særegen karakter: din egen.

Allsidige åpningsvarianter

Skyvedørsystemene fra Schüco imponerer med perfekt funksjonalitet –og takket være mangefoldige åpningsvarianter tilbyr de ganske spesielle utformingsmuligheter:

  • Skyvedører
  • Heve-skyvedører
  • Parallell-skyve-vippe-dører (PASK-dører)
  • Foldeskyvedører

På grunn av det store utvalget av farger og profiler kan de transparente skyveelementene både innvendig og utvendig avstemmes perfekt til husets eller vinterhagens arkitektur. Slik får man en harmonisk helhet og det blir satt optisk markante aksenter.

Skyvedører - Sjenerøse åpninger

Det trengs en dør, som ved behov enkelt kan skyves til side og som gir sjenerøse åpninger på opptil to tredeler av elementbredden? Skyvedører fra Schüco ruller nesten lydløs på korrosjonsfrie løpeskinner av rustfritt stål.

Alle skyveelementer løper på ett nivå – uten forstyrrende dørblad som stikker inn i rommet. Dette gjør innredningen av rommene mye enklere. Opp til seks isolerte glassfelt kan kombineres etter behov.

Skyveelementer er også ideell, når det gjelder transparent og fleksibel skillevegger inne i huset. Fargeutvalget er så stort, at man garantert kan finne en fargen som passer perfekt til interiøret.

Heve-skyvedører - Perfekt tetthet

Det er overraskende hvor lett en heve-skyvedør av aluminium kan skyves på. Når den er lukket, overbeviser den med perfekt tetthet og tilbyr dermed den beste varme- og lydisoleringen, dessuten sikrer den med sin innbruddhemming for din personlige sikkerhet. Heve-skyvedører kan åpnes til den ene siden eller fra midten. Opptil tre løpeskinner tillater bred åpning og dermed en fleksibel bruk i store glasskonstruksjoner som en vinterhage.

Parallell-Skyve-Vippedører (Pask-dører) - Med vippemulighet

Denne optimale kombinasjonen av skyvedør og dreie-vippevindu gir komfortabel bruk og enkel betjening. For ventilasjonsformål kan skyvedelen på PASK-vinduet ganske enkelt bare vippes eller åpnes helt. PASK-skyvedelen ligger på utsiden elegant kant i kant og på innsiden med anslag på karmen og tilbyr dermed optimal tetthet.

Foldedører - Tryllekunstner med plassen

Med foldedører fra Schüco kan komplette glassvegger åpnes nesten helt. Elementene blir enkelt foldet sammen til smale pakker – raskt og kompakt. Avhengig av anvendelsen er det to varianter tilgjengelig:

Godt isolerte folddører for yttervegg

Dørbladpakkene til denne varmeisolerte døren kan enkelt foldes innover eller utover og skyves mot høyre og/eller venstre. Døren ruller da nesten lydløs på løpevogner. Den føres sikkert både oppe og nede. Det gir en perfekte forbindelsen mellom ute og inne.

Uisolert foldedører for innvendige skillevegger

Hvis du vil ha muligheten til å skille av et område inne i huset, f.eks. spisestue fra stue eller kjøkken fra oppholdsrom, er den uisolerte foldedøren det beste valget. For å utvide stuen eller kontorlokalet kan foldedøren åpnes helt.

Ubegrenset utvalg av farger

Fargeutvalget for skyvesystemene for dører og vinduer er ubegrenset.

Profilene kan ha ulik farge på overflaten inne og ute, for å tilfredstille individuelle behov. Spør oss om personlig rådgivning.

TOP