Kontakt

The Bolder

Svevende hytter over Lysefjorden

Fakta om Prosjektet

Arkitekt: Snøhetta
Byggherre:
Tom Bjarte Norland
Fotograf:
Elin Engelsvoll (The Bolder)

Et prosjekt av det ekstraordinære

Ikke langt unna Farstad Aluminiums fabrikken på Ålgård ligger den imponerende Lysefjorden, med internasjonalt kjente steder som Preikestolen og Kjeragbolten. I 2019 fikk fjorden en ny, unik mulighet for besøkende både fra inn- og utlandet til å oppleve Norges vakre naturen tett på og ytterst på kanten.

Bak prosjektet "The Bolder" skjuler det seg per i dag seks ekstraordinære utleiehytter som står på søyler for å minimere inngrepet i naturen. Dette skaper en følelse av å sveve over landskapet og dermed gjør oppholdet til en helt spesiell opplevelse.

Star Lodge hyttene ligger rett ved kanten av fjellet slik at naturen rundt føles tett på.

I 2023 ble de fire hyttene Star Lodge 3, 4, 5 og Grand Lodge åpnet for gjester. Tegnet av Snøhetta var det viktig for arkitektene at bygningene smelter inn i naturlige omgivelsene. Samtidig skulle hyttene være av høy kvalitet og standard, noe som gjorde valget av materialer og produkter til en viktig del av prosjektet.

Farstad Aluminium leverte panoramavinduer, takvinduer, vinduer, skyvedører og inngangsdører fra Schüco. Med sine egenskaper passer produktene utmerket til hyttene og sørger for en spektakulær utsikt utover fjorden og landskapet. Samtidig som det er lyst og behagelig inne uansett årstid.

Grand Lodge og Star Lodge i bakgrunnen. Begge er tilgjengelig via gangbroer som er løftet opp over terrenget.

Med 38kvm over to etasjer er de nye Star Lodges litt større enn Sky Lodge-hyttene som ble bygd i 2019, men også tilpasset to overnattingsgjester. Støre grupper ble tatt hensyn til med Grand Lodge som har plass til opptil 12 personer.

Glassfasadene preger rommene i Star Lodge-hyttene og slipper inn mye lys og natur.
Grand Lodge har et stort oppholdsrom med tilhørende terrasse og fantastisk utsikt over Lysefjorden.
Det finnes to koselige soverom med dobbeltseng i Grand Lodge.

Les mer om prosjektet "The Bolder" på Schüco Knowledge og bestill hyttene for din neste langhelg her: www.thebolder.no.

Ta kontakt med oss for ditt prosjekt.

Ring oss på 51961650

Eller send en mail