Kontakt

Villa Revheim

Stilrent designikon sendte Farstad Aluminium til topps.

Fakta om prosjektet

Arkitekt: Tommie Wilhelmsen
Fotograf: Bitmap/Markus Johansson

"Årets bolig 2015" – Farstad Aluminium AS vant Schüco prisen

Farstad Aluminium AS er en av de faste samarbeidspartnerne til arkitekt Tommie Wilhelmsen. «Vi kan tilby det profilsystemet arkitekten og byggherren ønsker seg og det er vi glade for», sier daglig leder Ole Sæland. Bedriften har lang erfaring med leveranser til boliger og tar gjerne på seg krevende oppdrag til privatmarkedet.

- Etter at vi begynte å produsere foldedører fra Schüco, er det blitt favorittproduktet. Vi har levert over 30 stk. bare det siste året og antallet øker fra år til år. Ole Sæland mener at foldedører generelt sliter med et dårlig rykte fra tidligere systemer. Han mener produktet forbindes med dårlige egenskaper og kvalitet. - Men når vi tar dem med inn i produksjonen og viser hva en Schüco foldedør er, så er det den de bestiller, sier Ole og ler. - Ingenting kan måle seg med en foldedør fra Schüco. Markedets beste, mener han.

Farstad Aluminium AS leverer med sine ti ansatte systemer til praktfulle prosjekter. De jobber for å levere det lille ekstra som slike eneboliger krever. «Boligen er byggherrens stolthet, og produktene og eiendommen må håndteres med silkehansker», sier Ole. Med egne montører beholder bedriften kontrollen over kvalitet og kompetanse på byggeplassen.

Økende etterspørsel

I tillegg til å ha spesialisert seg på Schücos foldedører, leverer Farstad en rekke vinterhager i systemet Schüco CMC 50. «Vi opplever en økende etterspørsel etter fullisolerte vinterhager, hvor byggherre ønsker å ha en følelse av å være ute hele året – uansett vær», sier Sæland. Han er veldig fornøyd med at Schüco kan tilby et komplettsystem med innebygd drenering og muligheter for å kunne sette inn vinduer, dører og skyvesystemer problemfritt. «Det fjerner usikkerhet og problematiske grensesnitt, samtidig som kalkulasjonen blir korrekt.»

STILRENT: Arkitekt Tommie Wilhelmsen er kjent for sin elegante linjeføring og tiltalende design.

Etter at vi begynte å produsere foldedører fra Schüco, er det blitt favorittproduktet.

UTE OG INNE: De store Schüco foldedørene gjør det mulig å åpne opp slik at naturen kommer tettere på.